Home Sectie blog

Voorbeeld van een sectie blog weergave (FAQ sectie)

Ik heb geïnstalleerd in mijn eigen taal, maar het beheergedeelte is nog steeds Engels

Een grote hoeveelheid verschillende vertalingen zijn beschikbaar voor het beheergedeelte, maar standaard kan deze taal niet geïnstalleerd zijn. Indien u een vertaalde beheergedeelte wenst, download het gewenste taalpakket en installeer het door middel van de extensie installeerder. Ga hierna naar het extensie menu, kies voor taalbeheer en stel de gewenste taal als standaard in. Uw beheergedeelte zal onmiddelijk vertaald zijn.

Gebruikers die toegangsrechten hebben op het beheergedeelte kunnen de door hen geprefereerde taal kiezen in hun persoonlijke gegevens parameters. Dit geldt ook voor de taal op het publieke deel.

Een goede plek waar u andere taalpakketten kunt downloaden en complete pakketten van Joomla! is Translations for Joomla! op JED. Op DutchJoomla! Downloads vindt u zulke pakketten in het Nederlands vertaald.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 17:18)

 

Kan de PDF icon afbeeldingen en speciale karakters weergeven?

Ja! Voor Joomla! 1.5, konden alleen tekstwaarden van een artikel en alleen ISO-8859-1 codering getoond worden in de PDF. Met de nieuwe PDF bibliotheek kan het complete artikel inclusief afbeeldingen omgezet worden naar een PDF bestand. De PDF generator kan ook overweg met UTF-8 teksten en elk karakter uit elke taal. De juiste fonts moeten geïnstalleerd worden maar dit gebeurt automatisch tijdens het installeren van een taalpakket.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 17:14)

 

Wat is een ongecategoriseerd artikel?

De meeste artikelen worden toegewezen aan een sectie en categorie. In veel gevallen zult u niet weten waar u het artikel onder wilt laten vallen, zet het artikel dan in de Ongecategoriseerde sectie/categorie. De artikelen gemarkeerd als Ongecategoriseerd worden behandeld als statische inhoud.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 15:14)

 

Hoe verwijder ik een artikel?

Om een artikel volledig te verwijderen, selecteer de artikelen die u wilt verwijderen en verplaats deze naar de prullenbak. Open vervolgens de prullenbak artikelen in het menu artikelen en selecteer de artikelen die u wilt verwijderen. Nadat u een artikel verwijderd hebt is het niet langer beschikbaar daar het is verwijderd uit de database, welke handeling niet ongedaan kan worden gemaakt.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 09:19)

 

Waar zijn de mambots gebleven?

Mambots zijn hernoemd naar plugins.

Mambots werden geïntroduceerd in Mambo en boden mogelijkheden om plug-in logica aan uw site toe te met name om de inhoud te manipuleren. In Joomla! 1.5 bieden plugins veel meer mogelijkheden dan mambots. Plugins kunnen tevens de functionaliteit van het framework uitbreiden.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 09:17)

 
Meer artikelen...