Home Categorie blog

Voorbeeld van een categorie blog weergave (FAQs/Algemeen categorie)

Wat is een ongecategoriseerd artikel?

De meeste artikelen worden toegewezen aan een sectie en categorie. In veel gevallen zult u niet weten waar u het artikel onder wilt laten vallen, zet het artikel dan in de Ongecategoriseerde sectie/categorie. De artikelen gemarkeerd als Ongecategoriseerd worden behandeld als statische inhoud.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 15:14)

 

Hoe installeer ik Joomla! 1.5?

Installeren van Joomla! 1.5 is redelijk eenvoudig. We nemen aan dat u uw website hebt opgezet en deze kunt bereiken middels uw browser.

Download Joomla! 1.5, pak de zip uit en upload/kopieer de bestanden naar de map waar uw website naar verwijst, start uw browser op type uw website adres en de installatie zal starten.

Voor volledige details over het installatieproces kijkt u op Installatie Handleiding op de Joomla! Help Site waar u ook de downloadinstructies voor een PDF versie kunt vinden.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 01:10)

 

Wat zijn de vereisten om Joomla! 1.5 te gebruiken?

Joomla! draait op de PHP pre-processor. PHP is beschikbaar in vele vormen, voor vele besturingsystemen. Naast PHP heeft u een web server nodig. Joomla! is geoptimaliseerd voor de Apache webserver, maar het kan draaien onder andere webservers zoals Microsoft IIS, het behoeft enkel extra configuratie van PHP en MySQL. Joomla! is tevens afhankelijk van een database, hiervoor kunt u momenteel alleen gebruik maken van MySQL.

Menigeen weet uit eigen ervaring dat het niet eenvoudig is een Apache webserver te installeren en het wordt nog lastiger indien u MySQL, PHP en Perl wilt toevoegen. XAMPP, WAMP, en MAMP zijn eenvoudig te installeren distributies die Apache, MySQL, PHP en Perl bevatten voor Windows, Mac OSX en Linux systemen. Deze pakketten zijn alleen voor localhost installaties op niet publieke servers.
De minimale versie vereisten zijn:
  • Apache 1.x of 2.x
  • PHP 4.3 of hoger
  • MySQL 3.23 of hoger
Voor de laatste gegevens van minimale vereisten zie Joomla! Technical Requirements.

Laatst aangepast (maandag, 11 augustus 2008 00:42)

 

Is het mogelijk het type van een menu-items te wijzigen?

U kunt inderdaad het menu-item type wijzigen naar wat u maar wilt, zelfs nadat ze zijn gecreƫerd.

Indien u, bijvoorbeeld, een blog sectie van een menulink wilt wijzigen gaat u naar het controle paneel->Menu's Menu->[menuname]->Menu-item beheer en bewerk het menu-item. Selecteer de Wijzig type knop en kies de nieuwe stijl voor het menu-item type uit de beschikbare lijst. Wijzig daarna de gegevens en parameters om de weergave naar uw wens te configureren.

Laatst aangepast (zondag, 10 augustus 2008 23:15)

 

Mijn MySQL database ondersteunt geen UTF-8. Heb ik een probleem?

Nee dat hebt u niet. Versies van MySQL lager dan 4.1 hebben geen ingebouwde UTF-8 ondersteuning. Echter, Joomla! 1.5 is voorzien van terugwaartse compatibiliteit en is in staat om UTF-8 op oudere databases te gebruiken. Laat de installatie alle instellingen voor haar rekening nemen en het is niet nodig enige aanpassingen aan de database te verrichten (karakterset, collatie, of enig andere).

Laatst aangepast (donderdag, 07 augustus 2008 09:30)

 
Meer artikelen...